Şanlıurfa 1 Şubesi

BİR BİLENLE BİLGE NESİL PROJESİ

Güç ve imkânlarımızı bilge nesil yetiştirmek için kullanıyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, güçlerini, zamanlarını, mekânlarını eğitim çalışanlarının hakkını ve hukukunu korumak, kazanımlarını artırmak, bilge nesil yetiştirmek için kullandıklarını vurgulayarak, “Milletimize, memleketimize, medeniyetimize hizmet ediyoruz. Biz, millet iradesinin sendikacılıktaki adı, hak arama mücadelesinin Türkiye’deki adresiyiz” dedi.

Ali Deniz, Şanlıurfa 1 Nolu Şube ve Genç Memur-Sen İl Temsilciliği’nin ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi kapsamında düzenlediği liseler arası kompozisyon yarışması ödül törenine katıldı. Yazar Ramazan Kayan, danışman öğretmenler, yarışmada dereceye giren öğrenciler ve velileri, üyeler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Ali Deniz, şair, yazar, öğretmen, sendikacı, mütefekkir, münevver, kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan’ı vefatının 24. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yâd ederek sözlerine başladı.

‘Yedi Güzel Adam’dan biri, Mescid-i Aksa şairi, medeniyet davasının aksiyoneri Mehmet Akif İnan’ın mirasçısı olmak gibi büyük bir yükü gururla taşıdıklarını ifade eden Deniz, “Akif İnan’a mirasçı olmak, kendisi gibi düşünmeyenlerin, farklı inançta olanların hakk-ı hayatını savunmaktır. İnan’ın emanetçisi olmak, Mescid-i Aksa’nın ümmete hasretini bitirmeye adanmaktır. Yüzünü Batı’ya döndüğünde sırtına saplanacak paslı hançerin bilincinde olup umudu, onuru, insanı ve insanlığı Doğu’nun ışığında arayıp bulmak ve dünyaya sunmaktır. Akif İnan’dan devraldığımız misyon ve vizyonla yol alıyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, enerjimizi, gücümüzü, zamanımızı, mekânlarımızı eğitim çalışanlarının hakkını ve hukukunu korumak, kazanımlarını artırmak, bilge nesiller yetiştirmek için kullanıyoruz. Eğitim-Bir-Sen’liler olarak milletimize, memleketimize, medeniyetimize hizmet ediyoruz. Biz, millet iradesinin sendikacılıktaki adı, hak arama mücadelesinin Türkiye’deki adresiyiz” şeklinde konuştu.

 

İnsana ve insanlığa dair her şeyin saldırı altında olduğu bir zamanı yaşadıklarını kaydeden Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birileri bilgi çağı, sibernetik çağ ismini verse de esasen insanlık tarihi demokrasi ve uygarlık kostümü giydirilmiş ‘vahşet ve sömürü çağı’nı yaşamaktadır. Mevcut düzen değişmezse içinde bulunduğumuz ‘utanç çağı’ ne yazık ki devam edecek.

 ‘Kendi potansiyelinin farkında olmayan, ezber bilgi sahibi olmaya odaklanmış, edindiği bilgiyi yorumlayamayan, sorgulayamayan, hak aramayı bilmeyen bir nesil yetiştiren sistem bütünüyle değiştirilmelidir’ diyerek sekiz yıl önce ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesini başlattıklarını hatırlatan Deniz, şunları söyledi: “Şimdiye kadar yüz binlerce öğrenci bir milyonu aşkın kitap okudu ve kompozisyon yazdı. Okuyan, araştıran, eleştirel düşünen, öz güveni yüksek, gelişime açık, farklılıklara saygılı, yenilikçi, ahlaklı, üretken, kaynakları etkin ve doğru kullanan, çevreye duyarlı, değer yargılarına bağlı bir gençliğin yetişmesi için, dün olduğu gibi, bugün de elimizden geleni yapmaya, Hakkı üstün kılmak için mücadelemize devam edeceğiz. Bu vesileyle, danışman öğretmenlere, okuma ve kompozisyon yazma yarışmasına katılan öğrencilere, dereceye girenlere, projede emeği olanlara teşekkür ediyorum.”

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Coşkun, içinde bulundukları müşkül durumdan kurtulmalarını sağlayacak olanın iyi yetişmiş gençler olduğunu kaydetti. Bu yıl proje kapsamında 13 ilçede 65 okul, 70 danışman öğretmen ve 3 bin öğrenciyle projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Coşkun, “Elimize 500 kompozisyon ulaştı. 8 farklı ilçemizden öğrenciler ödül almaya hak kazandı. İlim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu gençler yetiştirmeyi amaçladığımız projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından, yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.