Şanlıurfa 1 Şubesi

Siverek Buluşmasına Davet Tercihimiz Evet

Şanlıurfa Siverek Memur Sen e Davet Tercih Evet Buluşması 22 Mart 2017 tarihinde Siverek’te yapıldı. Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Mithat Sevin ve Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır’ın katılımıyla, Ak Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gürpınar, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Şanlıurfa il temsilcisi İbrahim Coşkun ve çok sayıda davetli katıldı.

Yakışır, Güven ve İstikrar

Siyasal sistemin güven müessesinden mahrum olması durumunda, ekonomideki canlılığın kalmayacağını ifade eden Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, siyasi gerginliğe, siyasi gelişmelere dayalı erken seçim, koalisyon dayatması, sorumsuz Cumhurbaşkanının sorumsuzca Anayasa kitapçığı fırlatması üzerine bina edilmiş ekonomik sömürü araçlarına, vesayet aparatlarına, yürütmenin ayağını bağlama, kararlılığına son verme mekanizmalarına yer yok. Siyasal sistem, sorun ürütmek yerine beklenen ve istenen kararları üretecek kapasiteyle donatılınca, kapışma yerine uzlaşmayı, ayrışma yerine kuvvetlerin dengeli ayrılmasını düzenleyince ekonomi bugününü görme, yarını öngörme yeteneğine sahip olur. Bunun adı da güvendir ve istikrardır. Güne görme, geleceği öngörme yetisi, ekonominin hem hızlı hem de doğru kararlar alma imkânına sahip bir zeminle buluşmasına aracılık eder. Bütün bunlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ekonomi arasında, 16 Nisan’da Evet diyeceğimiz sistem ile sendikacılığımız arasında nasıl bir bağlantı olduğunu ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

Sevin, Önümüzde çok önemli gördüğümüz 3 ay

Programa katılan Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin de bir konuşma yaptı. Önümüzdeki süreçte çok önemli 3 dönem yaşanacağını ifade eden Sevin, “16 Nisan referandum, 15 Mayıs mutabakat ayı ve Ağustos ayında 4.dönem toplu sözleşme dönemleri olup birileri masada oturup kalırken, sahada da masada da dişe diş, kora kor bir mücadele, yorgunluk ve alın teri bizi bekliyor diyen Sevin, bu bilinçle ‘Memur-Sen’e Davet’ seferberliği başlattık. Sendikaların üye sayılarının güncelleneceği 15 Mayısa kadar hedefimiz 1 Milyon 111 bin 111 üyeye ulaşmaktır” diye konuştu.

Gülpınar, Gençlik ve Algı Operasyonları

26. Dönem AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Karma Parlamento Komisyonu üyesi Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ise Memur Sen ailesinin 15 Temmuz da olduğu gibi Referandum sürecinde de bayrağı önde götüren en büyük sivil toplum kuruluş olduğunu belirten konuşmasında özellikle gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Gençlerin şu anda rahat bir ortamda bulunduklarını geçmiş yıllarda yaşanan darbe, koalisyon, sıkıntı, ekonomik kriz, darbe girişimlerini canlı olarak görmediklerinden dolayı geçmişten yaşanan bu süreçleri gençlere iyi anlatmamız gerektiğini belirtti. Ayrıca mesele vatan olduğunda kimlerin meydanlarda olduğunu, kimlerin şehit olduğunu, kimlerin gazi olduğunu ve kimlerin ATM önünde kuyruklar oluşturduğunu iyi anlamamız gerektiğini ifade eden Gülpınar, Son süreçte yaşanan algı operasyonlarına dikkat çekip Siverek buluşmasını düzenleyen Memur Sen ailesine teşekkürlerini belirtti.

Yılmaz, Yetkili ve sorumlu Cumhurbaşkanı

16 Nisanda niçin evet diyeceklerini belirten konuşmasında referandum sürecindeki 18 maddeler üzerinde görüşlerini dilek ve temennilerini dile getiren Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, milletin temelinde halk olduğunu, milletin temsilcileri tarafından hazırlanan referandumda yetkili ve sorumlu cumhurbaşkanı istediklerini ifade etti.

Coşkun, 16 Nisan geleceğimizdir

Açılış konuşmasını yapan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Biz özelde üyesinin genelde tüm emekçilerin ve milletimizin refahı için çalışan bir teşkilatız. Onun için geleceğin Türkiye’sinde müreffeh bir yaşam için istikrarı önceliyor ve emek için olduğu kadar evet için de çalışıyoruz” diye konuştu. 16 Nisan halk oylamasına ilişkin,“16 Nisan da çocuklarımız için, geleceğimiz için, güçlü bir Türkiye için evet ” diyen Coşkun İlerleyen süreçlerde de daha özgürlükçü daha demokratik bir zeminin oluşturulması için il ve ilçe teşkilatlarımızla elimizden ne geliyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı

Memur-Sen İlçe Temsilcisi Fikret Arslanparçası ise, 15 Temmuz darbe girişimini önleme sırasında gösterdikleri duruşu 16 Nisan’da taçlandırmak için referandumda ‘Evet’ diyeceklerini belirterek, 15 Temmuzdaki ruhla alanlarda olduklarını ve milletle birlikte hareket edeceklerini vurguladı.

?

Memur Sen Siverek buluşması programın ardından Diyanet Sen Genel Başkan yardımcısı Cebrail Yakışır ve Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin e Siverek i anlatan tablolar takdim edildi