Şanlıurfa 1 Şubesi

Vali Güvenç’e Ziyaret

 Şube Yönetim Kurulumuz, Vali Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret etti. Şanlıurfa’nın Vali Güvenç’in sahsında devletin sıcak yüzünü gördüğünü, vatandaşla iç içe gerçek bir Urfalı gibi sokaklarda dolasan, çim sahalara inen, esnafı ziyaret eden bir mülki amirin kendilerini de memnun ettiğini belirten Şube Başkanımız İbrahim Coşkun, “Şanlıurfa, tüm iyi niyetli çabalara ve yatırımlara rağmen derslik ve öğretmen ihtiyacı, nüfus yoğunluğu, mevsimlik tar.im isçileri vb. konularda Türkiye’nin en sıkıntılı illerinden biridir. Bu sıkıntının giderilebilmesi için ildeki tüm duyarlı kesimlerin siyasi iradeyle birlikte buraya hizmet etmesi gerekiyor. Çok şükür bu dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’in gayretleri sayesinde uyumlu bir şekilde hizmet getirilmeye çalışılıyor. Ancak dertlerimiz çok olduğu için, belki daha fazla pozitif ayrımcılığa ihtiyacımız olacak. Özellikle derslik ihtiyacı ve branş öğretmen sayısındaki dev açık bizleri endişelendiriyor. Sizlerden bu konuda da Şanlıurfa’nın eğitim kalitesinin istenen seviyelere getirilebilmesi için destek istiyoruz” dedi.

4+4+4 eğitim sistemine bağlı olarak eğitimin kademelendirilmesi ve okulların yeni sisteme geçişte yaşanacak sıkıntıların nasıl aşılabileceği gibi konuların görüşüldüğü ziyarette konuşan Vali Celalettin Güvenç, ilin emsalsiz bir tarihi ve kültürel birikime sahip olduğunu ifade ederek, “Buraya hizmet etmek için gelen hiç kimsenin memleketini sormaya gerek yoktur. Buraya gelmişse Şanlıurfalıdır artık. Biz de böyle bakıyoruz. Devlet yatırımlarının adil şekilde dağıtıldığı konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben Vali olarak, siz ögretmen-sendikaci olarak bu ile hizmet etmek zorundayız. Ayni şekilde vekillerimiz, doktorumuz, mühendisimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ayni hedefe ulaşma noktasında birleşirlerse, aşılamayacak sorun yoktur” seklinde konuştu.

İbrahim Coşkun, görüşme sonrasında Vali Güvenç’e, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif Iman’ın kitaplarından oluşan bir set ile Şubemizin hazırladığı İlköğretim ve Ortaöğretimde Ögrenci-Ögretmen Sorunları ve Çözüm Önerileri adli kitabi takdim etti.